نوشته شده توسط: علیداود پارسا
تغییرنکردن ساعت رسمی کشور ضرر 300 میلیارد تومانی به همراه دارد
معاون پژوهشی پژوهشگاه نیرو: تغییرنکردن ساعت رسمی کشور ضرر 300 میلیارد تومانی به همراه دارد
مهندس علیرضا شیرانی ـ معاون پژوهشی پژوهشگاه نیرو ـ در گفتوگو با خبرنگار انرژی ایسنا، در مورد انجام پروژههای تحقیقاتی درباره تاثیر تغییر ساعت رسمی کشور بر میزان مصرف انرژی، افزود: یکی از این پروژهها اثر تغییر ساعت در مصرف انرژی الکتریکی بود که با انجام پروژه تحقیقاتی در آن زمان کاهش دو هزار و 540 مگاوات انرژی را در طول شش ماه به همراه داشت.
وی ادامه داد: تغییر نکردن ساعت رسمی کشور در سال 1385 در حدود 300 میلیارد تومان ضرر در پی خواهد داشت ضمن این که حدود 300 مگاوات نیز پیک مصرف را بالا خواهد برد.
شیرانی با اشاره به ارسال گزارش این تحقیق به هیات دولت گفت: از آن زمان به بعد قرار بر تغییر ساعت رسمی کشور گذاشته شد که با ادامه مطالعات نیز حدود 100 مگاوات کاهش مصرف در زمان پیک (اوج مصرف) حاصل شد.
معاون پژوهشی پژوهشگاه نیرو با بیان این که در سال 68 میزان پیک (اوج بار) 12 هزار مگاوات بوده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر مصرف برق در ساعات اوج (پیک) در حدود 35 هزار مگاوات است که اگر تغییر ساعت رسمی کشور امسال نیز اجرا میشد موفق به کاهش 9 گیگا وات ساعت مصرف انرژی و نزدیک 300 مگاوات در دوره پیک میشدیم.
وی اظهار کرد: در چنین شرایطی حدود 150 میلیارد تومان با قیمت 20 تومان و 300 میلیارد تومان با قیمت 40 تومان هزینههای وزارت نیرو کاهش مییافت.
به گفته او تغییر نکردن ساعت رسمی کشور در سال 1385 در حدود 300 میلیارد تومان ضرر در پی خواهد داشت ضمن این که حدود 300 مگاوات نیز پیک مصرف را بالا خواهد برد.
شیرانی تاکید کرد: تمام این موارد به صورت گزارش و مقاله منتشر شده است و به نظر میرسد هیات دولت بدون توجه به نظر کارشناسان وزارت نیرو در مورد تغییر نیافتن ساعت رسمی کشور تصمیم گیری کرده است.
وی یادآور شد: حتی قبل از انقلاب برای تغییر ساعت نگرانیهای فراوانی در زمینه انجام فرایض دینی وجود داشت که با نظر و استدلال فنی این موارد رفع شده بود.
شیرانی تاکید کرد: در تمام دنیا از جمله در کشورهایی مانند فلسطین،کوبا، چین، آمریکا، ترکیه و بسیاری دیگر تغییر ساعت رسمی انجام میشود و هدف آن استفاده بیشتر از روشنایی روز آن هم به مدت یک ساعت خواهد بود.
معاون پژوهشی پژوهشگاه نیرو تصریح کرد: در سال اول که تغییر ساعت رسمی انجام شد این تغییر از اول اردیبهشتماه اعمال شد و در حال حاضر نیز اختلاف ساعت بین شب و روز زیاد نشده و دولت میتواند با در نظر گرفتن این موضوع از ابتدای اردیبهشت ماه تغییر ساعت رسمی کشور را با توجه به توجیه اقتصادی آن مجددا اعمال کند.